Praktične informacije

GDJE SE ODRŽAVA FESTIVAL?

Festival se održava u školsko – sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači koja se nalazi u blizini glavnog pitomačkog trga u ulici uz crkvu sv. Vida.

Ako dolazite automobilom, slijedite putokaz za festivalsku dvoranu (skretanje s državne ceste D2 kod crkve sv. Vida u centru Pitomače). Tamo ćete naći ured festivala s PRESS centrom, servisnim informacijama te prodajom ulaznica.

Iz smjera Zagreba i Varaždina:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz smjera Osijeka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako dolazite vlakom, imate 15 minuta lagane šetnje do centra Pitomače i festivalske dvorane.

ORGANIZACIJA SJEDENJA

Obje festivalske večeri održavaju se u zatvorenom prostoru gdje su postavljene stolice i tribine za posjetitelje. Moguće je rezervirati mjesto nekoliko dana prije održavanja festivala putem kontakata navedenih na ovoj stranici.

FESTIVAL POČINJE NA VRIJEME!

Obje festivalske večeri počinju točno u 20 sati tako da bi svi posjetitelji trebali biti u dvorani u 19:45 sati.

OSNOVNA ŠKOLA PETRA PRERADOVIĆA

 

 

 

 

 

 

 

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača jedna je od najvećih  škola u kontinentalnoj Hrvatskoj koja  u svom sastavu, uz matičnu školu, ima i deset područnih škola u mjestima: Dinjevac, Grabrovnica, Kladare, Mala Črešnjevica, Otrovanec, Sedlarica, Stari Gradac, Starogradački Marof,  Turnašica i Velika Črešnjevica. U matičnoj školi u Pitomači nastava se odvija u dvije zgrade međusobno funkcionalno povezane u jednu cjelinu koju čini i školska sportska dvorana, koja uz sportsku namjenu za djecu i odrasle rekreativce ima funkciju održavanja festivala i školskih priredbi.

O PITOMAČI

Pitomača je mjesto s oko 6.000 stanovnika, smještena na zapadu virovitičko-podravske županije, u kontinentalnom dijelu Hrvatske uz granicu s Republikom Mađarskom, na pola puta između Zagreba i Osijeka. Pitomača je sjedište općine koju čini zajedno s još 11 naselja. Karakteriziraju je plodna ravnica, blagi obronci Bilogore te čista i zaštićena rijeka Drava. U ovom kraju rodili su se hrvatski velikani i domoljubi Petar Preradović, Drago Britvić i Stjepan Sulimanac koji su začeli klicu bogatog kulturnog i društvenog života iz koje su izrasli nekada Kino-klub „Slavica i danas Pjesem Podravine i Podravlja . Pitomača kao destinacija ruralnog i „zelenog“ turizma nudi niz atraktivnih sadržaja kao što su lov, ribolov, boravak u prirodi, vožnja čamcima, jahanje, vožnja zaprežnim kolima, biciklizam, odbojka na pijesku,…. Sadržajna je i  eno-gastro ponuda imanja Zlatni klas u Otrovancu, ribljih restorana Dravske iže i Ribičke kleti u prekodravskom naselju Križnica, te podruma Vineda sa 2 vrhunska vina. Područje općine Pitomača obuhvaćeno je i zaštićenim područjima Regionalnog parka Mura-Drava, odnosno Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav proglašenog od UNESCO-a, koja su zbog svoje biološke i krajobrazne raznolikosti uvrštena u najveću mrežu područja očuvanja prirode u svijetu – NATURA 2000. Ovdje prolazi i trasa međunarodnog biciklističkog pravca EUROVELO 13 – Iron curtain trail. Pretežita djelatnost stanovništva je poljoprivreda pa se tako 800 obiteljskih gospodarstava bavi proizvodnjom povrća, ljekovitog bilja, voća, grožđa, duhana, žitarica, uzgojem stoke i pčelarstvom. Vrlo bogat je i vjerski život u 4 rimokatoličke župe: sv. Vida u Pitomači, sv. Petra i Pavla u Starom Gracu,  Presvetog Trojstva u Turnašici i sv. Florijana u Grabrovnici.