Zlatna kolekcija sa 48 izabranih pjesama Stjepana Jeršeka – Štefa

Croatia records izdala je Zlatnu kolekciju sa 48 izabranih pjesama Stjepana Jeršeka Štefa koje su nastale kao rezultat njegove dugogodišnje, vrlo uspješne glazbene karijere.
Na kolekciji se nalazi i 7 pjesama koje je Štef izveo na festivalu Pjesme Podravine i podravlja u Pitomači:

  • Podravka me majka rodila, Pitomača 1996. (M. Radelić – M. Lauš – A. Homoky)
  • Nikada si oprostiti neću Pitomača 1998. (M. Vestić – M. Vestić – Ž. Nikolin/A. Homoky)
  • Duša bi mi pjesmom zaspala Pitomača 2000. (M. Jergović – R. Stilinović – Ž. Nikolin)
  • Sretan ti imendan Pitomača 2001. (K. S. Bogutovac – K. S. Bogutovac – S. Rudinski)
  • Svako vrijeme svoje čari nosi Pitomača 2008. (K. Dražić – Ž. Kožarić – Ž. Nikolin/A. Homoky)
  • Ne plači, dido Pitomača 2009. (A. Homoky – I. Novački – Ž.Nikolin/A. Homoky)
  • Ja volim tebe, ti drugog ljubiš Pitomača 2011. (V. Smiljanić – B. Škvarić – V. Smiljanić)


“Svako vrijeme svoje čari nosi”, Pitomača 2008.
httpv://www.youtube.com/watch?v=vJ-bD8g-XTY

“Ne plači, dido”, Pitomača 2009.
httpv://www.youtube.com/watch?v=k-WDc2NTmQE

“Ja volim tebe, ti drugog ljubiš”, Pitomača 2011.
httpv://www.youtube.com/watch?v=nvtPYcighl0O kolekciji napisao Željko Kovačić:

Kad je netko preko dva desetljeća u samom vrhu hrvatske estrade, i to u dijelu koji se tiče naše narodne, posebice tamburaške glazbe, onda je to znak da je izuzetno talentiran i majstor interpretacije. I još kad to svoje današnje majstorstvo, disciplinu i prije svega ljubav prema pjesmi, ponajprije narodnoj, a svakako i popularnoj, temelji na dugogodišnjem članstvu od 1969. godine, prvo u VIS „Breze“, Bizovac i grupi „Hit“, Osijek, potom u ponajboljim slavonskim KUD-ovima («Milica Križan» Osijek, «Tomislav» Županja, «Seljačka sloga» Bizovac) i na 5 vrlo uspješnih samostalnih albuma, onda njihova današnja popularnost kod ljubitelja dobre narodne pjesme nije upitna. Svojom impostacijom glasa, stilom odijevanja i pojavom Štef je oduvijek bio i ostao gospodin u pravom smislu te riječi. Rođenjem Slavonac baštini širinu i toplinu duše, a zagorskim korijenima zahvaljuje čvrstinu i ustrajnost u interpretaciji svojih pjesama koje u pravilu postaju popularne već na prvo slušanje.
Zato je ovaj dvostruki album ZLATNA KOLEKCIJA Stjepana Jeršeka Štefa logičan slijed i rezultat njegove dugogodišnje, vrlo uspješne glazbene karijere koja je rezultirala mnogobrojnim sjajnim nastupima na našim festivalima (Požega, Pitomača, Krapina, Krijesnica, Brodfest, Županja, Zvuci Panonije Osijek) na kojima je u suradnji s našim vrhunskim skladateljima i aranžerima, ponajviše s Miroslavom Škorom, Vladom Smiljanićem, Aleksandrom Homokyjem, Stipom Bogutovcem i Željkom Nikolinom, iznjedrio mnogobrojne uspješnice, sjetimo se samo: „ EJ, BERDO, BERDO“, „SLAVONEC JESEM, AL’ ZAGORSKI SIN“, „VOZI SKELA“, „SVE POŠTIVAM, SVOJE UŽIVAM“…
Uvjeren sam da će ovim albumom naš Štef osvojiti još poneko srce koje će među ovih 48 pjesama naći svoju i tako se pridružiti svima nama kojima je srca osvojio davno prije.O kolekciji napisao Krešimir Stipa Bogutovac:

Stjepana Jerška – Štefa, upoznao sam devedesetih godina u Osijeku. Nakon par izmijenjenih riječi, pričali otvoreno, kao da se znamo odavno, godinama. nije im’o dlake na jeziku. Dotaknuli smo se raznih tema, a kad smo se pozdravili, znao samo da sam stekao jedno novo, lijepo prijateljstvo, koje traje i danas… U Slavoniji se dosta dobro sviralo oduvijek, al’ kad bi trebalo nešto otpjevati, tu bi krenule doskočice… kaže jedan moj prijatelj: „Znaš, Bog nam je svima dao glas“ al’ nam nije svima dao dar da upravljamo njime. ..“ A Štefu, Bog je dao i glas i dar da njime upravlja. I još plus, dao mu je DOBROTU, koju kolege prepoznaju i cijene. A dao mu je i dušu, što se u pjesme dobro čuje i osjeti. Sjećam se, nije imao zaslužen tretman na festivalima, u eteru su ga puštali tu i tamo, a Štef je u to vrijeme, dolazio pjevati u studio, ravno s prve crte… Ljudina !!! Bio je i ostao čovjek. Najslavonskiji Zagorac, Najzagorskiji Slavonac. Ponosni dida, brižni otac ( sin u TS „Džentlmani“ ), suprug, kolega, prijatelj… Ovaj CD, ova kolekcija, rezultat je RADA i samo RADA, pravog čovjeka i pravog pjevača. Štef, neka ti je sretno !!! I uvijek ostani što jesi !!!