23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2015. počinje u petak

U petak, 12. lipnja, i subotu, 13. lipnja, s početkom u 20:45 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pitomači održat će se 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2015.

Na dvije festivalske večeri izvođači će predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni.

„Pitomača 2015.” pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etnoi folklorni izričaj. Glazbeni je festival izrazito važan za Pitomaču. Osim što nam svake godine dolazi mnogo ljudi koji upoznaju cijeli naš kraj i ovdje stječu prijatelje, on daje neizmjeran doprinos prepoznatljivosti Pitomače i Podravine ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.“, rekao je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Cijena ulaznice je 15 kuna za svaku večer, a mogu se kupiti u Općini Pitomača, kiosku Vrabac ili rezervirati na e-mail festival@pitomaca.hr. Nakon svake festivalske večeri očekuje vas popratni program u Festivalskom šatoru od 23 sata. U petak će Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi nosač zvuka i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine direkcija Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.

Još jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kada će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.

Pitomača će 12. i 13. lipnja živjeti glazbu.Pridružite nam se u tom doživljaju. Dođite na 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomaču!

Izvođači:

POPULARNE TAMBURAŠKE SKLADBE, PETAK 12. lipnja: STJEPAN JERŠEK ŠTEF, RAJKO SUHODOLČAN, KAJDA, GARAVUŠE, GORDANA IVANJEK TUŠEK, SITAN VEZ, MLADEN MEDAK GAGA, JERRY GRCEVICH I TAMBURGERI, ŽIGA, DANGUBE, RAZBIJAČI ČAŠA, PODRAVSKI MUŽIKAŠI I RENATA KOS, MJESEČINA, CECILIJA I GARAVI, CURE IZ CENTRA, DARKO DOMIJAN, FRANJO BARIĆ i PODRAVCI, TOMISLAV TIŠLJAR, SVIRCI MOJI, THE FUSION

ETNO I FOLKLORNE SKLADBE PODRAVINE I PODRAVLJA, SUBOTA 13. lipnja: KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC, ĐUKA ČAIĆ, JOSIPA GVOZDANIĆ, ĐURĐEVČICE, CRNI ŠEST, VALENTINA ŽNIDARIĆ, GORDANA LACH I ŽELJKO GRAHOVEC, LUKA UDJBINAC, ŽELJKO GROZAJ I VINSKI BRATI, TONČI MIŠEVIĆ I PLETER, IVAN MIKULIĆ, VOKALNI ANSAMBL ANGELUŠ, ANTE TONI JANKOVIĆ, NAVRAČIĆEVA BANDA, LADARICE, ZLATNE STRUNE, PODRAVSKI MUŽIKAŠI