6. večer poezije Drage Britvića

Pozivamo vas na 6. večer poezije Drage Britvića koja će se održati u petak, 16. siječnja, u Grabrovnici s početkom u 18 sati. Nastupat će brojni glazbenici, gost večeri je svestrani i duhoviti Vojo Šiljak, a stihove Drage Britvića svojom interpretacijom približit će vam Adam Končić.

Grafika-Drago-BritvicNedaleko Pitomače, u rodnoj kući još jednog pitomačkog velikana Petra Preradovića, okupit će se Dragini prijatelji, suradnici, skladatelji, pjevači, znanci i štovatelji njegovog djela.

“Da nije bilo stihova Drage Britvića hrvatska glazba bila bi neizmjerno siromašnija jer nema iole poznatijeg i vrjednijeg pjevača i skladatelja koji nije pjevao odnosno uglazbljivaoBritvićeve stihove. Drago Britvić nije jedan od najplodonosnijih već najplodonosniji, nije jedan od najboljih već najbolji” – rekao je novinar i legendarni radijski voditelj Vojo Šiljak otvarajući prije devet godina koncert posvećen preminulom pjesniku.

“Drago Britvić je bio naš veliki pjesnik i ispravno ga je nazivati velikanom” – rekao je novinar i glazbeni kritičar BranimirPofuk prilikom gostovanja na prošlogodišnjoj večeri poezije.

Drago je rado pisao i za Festival u svojoj Pitomači na kojemu je izvedeno 26 pjesama kojima je podario svoje stihove.

Na 6. večeri poezije Drage Britvića nastupaju:

Blue World Trio (Emil Gabrić-violina, Miro Navračić-harmonika, Ivan Gazibara Gazy – kontrabas)

Džentlmeni

Blanka Došen

Marko Škugor

Mladen Medak Gaga

Sani Lukić

Podravski mužikaši

TS Dangube

TS Mjesečina

TS Svirci moji

Tomislav Tišljar

Stjepan Lach

Luka Đurišević

Voditeljica programa: Ines Giba

Organizatori: Općina Pitomača i Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja

Suorganizator: Hrvatski radio