86 novih skladbi u konkurenciji za predstavljanje na Pjesmama Podravine i Podravlja

Koje će skladbe biti predstavljene na 22. festivalu u Pitomači, odlučit će stručni žiri.

Krajem veljače zatvoren je natječaj za nove skladbe za glazbeni festival u Pitomači. Iz udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja kažu da su primili 86 glazbenih radova od kojih će o najboljima odlučiti stručni žiri.

„Pred stručnim žirijem je težak zadatak.“, rekao je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan. „Svake godine na natječaj pristižu kvalitetne skladbe koje predstavljaju svojevrstan izazov. Nije jednostavno odlučiti tko će dobiti priliku predstaviti se publici.“

Članovi stručnog žirija su: Branko Uvodić, Željen Klašterka, Željko Kovačić, Branko Meglajec, Hrvoje Hegedušić, Ksenija Erker, Siniša Leopold, Vesna Bedeković i Zlatko Turkalj. Oni će se sastati 19. ožujka, dok bi rezultati natječaja trebali biti poznati krajem ožujka.

Udruga za kraj ožujka priprema i četvrti memorijal dr. Marijana Jergovića – Čuvar uspomena. U nedjelju, 30. ožujka, u kino dvorani u Pitomači s početkom u 19 sati moći ćete poslušati pjesme u čijem je stvaranju sudjelovao dr. Marijan Jergović, jedan od utemeljitelja festivala Pjesme Podravine i Podravlja. (V.Šelimber)