Festivalski brownie s višnjama

Brownie je idealan desert za nenajavljene goste ili za one koji bi voljeli raditi ukusne kolače, ali za to nemaju vremena. Radi se od samo nekoliko sastojaka, Domacica-brownies-s-visnjama-logo-5njegova priprema je jednostavna i zahtjeva malo vremena, a pruža odličan okus kojemu nitko ne može odoljeti. Iznutra je mekan, izvana pomalo hrskav. Ovaj američki desert postao je popularan i kod nas, danas vam ga donosim u sezonskoj varijanti, s višnjama.

Sastojci:
130 g maslaca

150 g tamne čokolade

140 g očišćenih i nasjeckanih višanja

150g šećera

55 g tamnog kakaa

Domacica-brownies-s-visnjama-logo-275 g mekog brašna

pola žličice praška za pecivo

3 cijela izmućena jaja

100 g nasjeckane čokolade (mliječne, tamne ili bijele)

Priprema:
1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

2. Manji kalup obložite papirom za pečenje.

3. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte višnje. Maknite s vatre.

4. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.

5. Izlijte u kalup i stavite peći oko 20 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi on trebao ostati jako sočan i mekan, to tako treba biti. Zavisno od pećnice, možda ćete svoj peći oko 30 minuta, ali nikako ne biste smjeli peći duže da kolač ne presušite.

U slast!

Vaša Domaćica, Sanja Štrbac

Domacica-brownies-s-visnjama-logo-4 Domacica-brownies-s-visnjama-logo-3