Glazbenim iznenađenjem i odličnim skladbama završilo 24. izdanje Pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači

I druga večer Pitomačkoga festivala protekla je u odličnom raspoloženju publike i zadovoljstvu predstavljenim pjesmama. Večer folklornih i etno skladbi 24. glazbenog festivala otvorila je Nina Kraljić izvodeći međimursku narodnu pjesmu Dej mi Bože oči sokolove. Bilo je to pravo glazbeno iznenađenje koje je publika s oduševljenjem pozdravila.

Boris Ćiro Gašparac, Kristina Domović, Veseli Podravci, Podravski mužikaši, Žiga, Stjepan Došlić, Kajda, Siniša Cmrk samo su neki od 19 izvođača koji su izveli nove skladbe.

Umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom.

“Obje festivalske večeri bile su uspješne i pune odličnih skladbi. Pohvalio bih autore, izvođače i festivalski žiri koji je za publiku odabrao samo najkvalitetnije skladbe. Čini se da će se dojmovi s ovoga festivala dugo prepričavati”, utvrdio je Barčan.

Podršku festivalu svojim su dolaskom pružila mnoga poznata lica iz javnog života: ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Ante Pecotić i mnogi drugi.

Drugu festivalsku večer uživo je prenosila Hrvatska radiotelevizija.

Podsjetimo, 24. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača.

Fotogalerija