Ksenija Erker i Mladen Medak Gaga laureati publike

 U Pitomači je održan 22. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja. U dvije festivalske večeri bogate novim pjesmama predstavili su se vrsni izvođači tamburaške glazbe. Tako je 19 novih skladbi izvedeno na večeri Podravine, a 23 na večeri Podravlja.

Publika, koja je srdačnim pljeskom nagradila svaku pjesmu, posebno je nagradila pjesmu Donesla sem popevku ljubavnu, autora Zorana Mišolongina i rajka Stilinovića u izvedbi Ksenije Erker, a na večeri Podravine i kantautora Mladena Medaka Gagu za pjesmu Reči, Mara.

Posebne nagrade dodijelila je direkcija festivala: nagradu za aranžman s večeri Podravine kući su ponijeli Emil Gabrić i Miroslav Navračić, a s večeri Podravlja Dubravko Češnjak za aranžan pjesme Spomenek na Gruntovčane koju su izveli Dražen Kurilovčan i Ladarice. Posebna nagrada za stihove otišla je u ruke Božice Jelušić za pjesmu Gda me ti pozabiš koju je pitomačkoj publici prenijela Kostadinka Velkovska. Talentirani Stjepan Lach osvojio je nagradu Poticaj mladom izvođaču za pjesmu Baš mi je lepo, autora Željena Klašterke i Drage Vranješ Vargović, koju je izveo na večeri Podravlja.

Nagrade su dodijeljene i za najslušanije pjesme s prošlogodišnje Pitomače. Prema podacima ZAMP-a, najslušanije su pjesme bile Ti si još premlada autora Marka Bujanovića i Faye koju su na večeri Podravine u Pitomači 2013. izveli Gazde i pjesma Garavuša Ti joj nikad nećeš reći zbogom autora Damira Bačića i Filipa Novosela s večeri Podravlja 2013.

Direkcija festivala zadovoljna je 22. izdanjem Pjesama Podravine i Podravlja.

– Iza nas je još jedno, organizacijski vrlo zahtjevno izdanje Pitomačkog festivala. Ovim putem zahvaljujemo svim autorima, izvođačima, producentima, aranžerima koji su svojim radom dokazali kako imaju veliki kreativni potencijal koji je opravdano isticati na festivalima i u medijima. Ujedno i obavještavamo autore da je natječaj za nove skladbe za Pitomaču 2015. otvoren te ih pozivamo da pripremaju nove radove s prepoznatljivim karakteristikama glazbe i stihova kontinentalne Hrvatske. Prednost će imati kvalitetne pjesme bržeg tempa i veselijeg karaktera. – rekao je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Festival se i ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskoga sabora, a svoj doprinos dale su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača. Zahvale idu i svim sponzorima i medijskim pokroviteljima koji su podržali još jedno uspješno izdanje zaštitnog znaka Pitomače – glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.