Ovaj tjedan 24. festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači

Sve je spremno za 24. glazbeno izdanje festivala Pjesme Podravine i Podravlja koji će se u petak, 10. lipnja, i subotu, 11. lipnja, održati u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači s početkom u 21 sat.

Posljednje pripreme za još jedan glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači privode se kraju. Tematski podijeljen u dvije festivalske večeri – Večer popularnih tamburaških skladbi i Večer folklornih i etno skladbi Podravine i Podravlja – festival će okupiti mladost i iskustvo. Pitomačka je pozornica uvijek bila otvorena mladim i manje poznatim kvalitetnim izvođačima, jednako kao i renomiranim imenima hrvatske glazbe.

Ove će godine svoje glazbeno umijeće i rad pitomačkoj publici predstaviti 42 izvođača i sastava.

Iz festivala Pjesme Podravine i Podravlja poručuju kako su ove godine uveli novitete. Publiku će dočekati drugačija pozornica nego prijašnjih godina, a zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji koja je, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama, provela projekt energetske obnove zgrade i školske športske dvorane u kojoj će se održati festival, ove će godine atmosferu zagrijavati isključivo dobre skladbe.

Na jednoj od festivalskih večeri posjetitelje će dočekati pravo glazbeno iznenađenje. O čemu se točno radi, ne želi se otkriti, a svi dovoljno znatiželjni sve će saznati na 24. glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja.