Pitomački festival i studentske udruge potpisali Sporazum o suradnji

U zavičajnom klubu društva Podravec potpisan je Sporazum o suradnji između udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača te dviju zavičajnih udruga studenata – Udruge športske rekreacije podravskih studenata i Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije.

Umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan potpisao je Sporazum o međusobnoj suradnji s predsjednikom Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivanom Kičinbaćijem i predsjednikom Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije Deanom Perkom. Udruge su tako uspostavile suradnju i potpomaganje u sportskim, glazbenim i promocijskim aktivnostima u vezi s programima u kojima sudjeluju.

Predsjednik UŠRPS-a Ivan Kičinbaći naglasio je otvorenost prema uspostavljanju suradnje i zadovoljstvo što će studenti iz Podravine, naročito oni koji do sada nisu posjetili Pitomaču, pobliže upoznati i taj dio svoga zavičaja.

– Želim zahvaliti vodstvu Festivala na ovoj inicijativi te pozvati sve mlade i studente da dođu na Pjesme Podravine i Podravlja kojima se veselimo, kao i daljnjoj suradnji. – rekao je Kičinbaći i dodao kako će udruge organizirati prijevoz za dolazak u Pitomaču. Isto je najavio i Dean Perko, predsjednik USKKŽ-a, te istaknuo:

– Cilj nam je zbližiti studente i pobuditi u njima ljubav prema svom zavičaju. Vjerujem da će u odlično osmišljenom konceptu Festivala, mnoštvu popratnih sadržaja i pjesmama našeg kraja svaki student naći nešto za sebe.

Djelovanje podravskih zavičajnih studentskih udruga hvale je vrijedno jer entuzijastični, pametni i sposobni mladi ljudi kreiraju sadržaje zanimljive svojim vršnjacima koji potiču druženje, upoznavanje i sklapanje prijateljstava među njima. Jedna je od zadaća festivala Pjesme Podravine i Podravlja upravo takvim mladim ljudima dati priliku da pokažu svoj glazbeni talent na pitomačkoj pozornici, dobro se zabave i upoznaju najistočniji dio uže Podravine.

– Drago nam je što se studenti okupljaju i druže, osobito zbog toga što ih povezuje njihov podravski zavičaj. Na mladima svijet ostaje, zato je ova suradnja važna jer su upravo studenti ti koji će nastaviti tradiciju njegovanja podravskih običaja i glazbe. – zaključio je Barčan.

Ivan Kičinbaći (UŠRPS) i Marinko Barčan (GFPPP) Dean Perko (USKKŽ) i Marinko Barčan (GFPPP)

Dodajmo kako će ove godine pred pitomačkom publikom 13. i 14. lipnja zapjevati mnogi talentirani mladi glazbenici kao što su Stjepan Lach iz Turnašice, Koprivničanke Cure iz centra, pitomačka sopranistica Kristina Domović. (V.Šelimber)