Pod povećalom – Siniša Leopold

Siniša Leopold hrvatski je dirigent, skladatelj, pisac, glazbeni pedagog i publicist. Rođen je 1957. godine te je od završetka Muzičke akademije u Zagrebu njegova karijera imala strelovit uspon. Posvetio je glazbeni opus zvucima tambure i tradicionalnih hrvatskih instrumenata. Najpoznatiji je kao dirigent tamburaškog orkestra HRT-a kojeg vodi već preko 25 godina.Dobitnik je brojnih nagrada poput reda Danice Hrvatske za doprinose u kulturi, dobitnik Porina za Najbolji album tamburaške glazbe, godišnje nagrade za HRT, a napisao je i glazbu za film zbog čega je nagrađen Zlatnom Arenom 2004. za filmsku glazbu u filmu Duga mračna noć.
Napisao je mnoge popularne scenske, filmske i zabavne melodije od kojih ćete sigurno prepoznati pjesme Svirci moji, Božić bili, Pri staroj vuri i mnoge druge. Također posvetio je i knjigu „Tambura u Hrvata“ svojoj najvećoj ljubavi – tamburici.
Poznat je i po projektu „Valceri, polke i druge špelancije“ kojim uspješno ravna na svaku Staru godinu te su ove godine proslavili i 10 godina ove tradicije.