Pod povećalom – Željen Klasterka

Željen Klašterka rođen je 1958. u Zagrebu. Završio je Muzičku akademiju na odjelu klasična gitara u klasi prof. Darka Petrinjaka. Predavao je na Srednjoj muzičkoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Od 1989. do 1995. pročelnik je gitarskog odjela glazbenih škola na nivou Grada Zagreba.
Od 1990. paralelno surađuje kao glazbeni urednik na Hrvatskoj radioteleviziji. Kroz čitavo razdoblje bavljenja glazbom aktivno sklada, te radi kao studijski glazbenik i producent. Svirao je u grupama: Notturno, Patchwork i Ritmo Loco. Oformio je četveročlanu žensku vokalnu skupinu K2, kasnije poznatiju kao grupa Divas.
Skladao je mnoge pjesme i televizijske špice.  Svojom skladbom Nek’ ti bude ljubav sva u izvedbi Tonija Cetinskog 1994. godine pobjeđuje na Dori. Radi s mnogim znanim, ali i mlađim neafirmiranim pjevačima.
Piše za Massima, Davora Radolfija, Jimmija Stanića, Ivu Amulića, Danijelu Pintarić, Vlatku Pokos, Žanamari Lalić… Pokreće karijere Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak te im sklada pjesme i promiče ih u domaćim glazbenim vodama bitno utječući na njihove karijere.

Izvor: www.vocalmarathon.com