Prijave za Pjesme Podravine i Podravlja do kraja veljače

U tijeku su prijave za 21. festival Pjesme Podravine i Podravlja koji će se održati 14. i 15. lipnja u Pitomači. Natječaj za nove skladbe otvoren je do 28. veljače.
U lipnju se u Pitomači održava festival Pjesme Podravine i Podravlja koji na glazbenu scenu već 20 godina donosi kvalitetne skladbe prepoznatljiva izričaja. Želite li svojim stvaralaštvom sudjelovati na 21. glazbenom festivalu, prijavite se na natječaj za nove skladbe koje moraju udovoljavati uvjetima dviju festivalskih večeri – večeri Podravine i večeri Podravlja.
Skladbe za večer Podravine moraju sadržavati jedan od četiri elementa koji obuhvaćaju: izvođača s područja uže Podravine koje se proteže od Pitomače do Legrada, stihove na kajkavskom dijalektu, podravske motive u stihovima na hrvatskom književnom jeziku ili glazbene izričaje primjerene za izvedbu na glazbalima karakterističnim za Podravinu kao što su tambure, violina, cimbal.
Večer Podravlja posvećena je krajevima kontinentalne Hrvatske uz rijeku Dravu – Međimurju, Hrvatskom zagorju, Podravini, Slavoniji i Baranji. Prijavljene skladbe za drugu festivalsku večer tako u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati tradicionalne karakteristike tih krajeva. Stihovi mogu biti pisani na hrvatskom književnom jeziku ili narječjima hrvatskoga jezika (kajkavskom i slavonskoj ikavici), a citati u stihovima mogu biti i na drugim jezicima povijesno vezanim uz navedeno zemljopisno područje.
Natječaj je otvoren do kraja veljače.