Puna dvorana i odlične skladbe obilježile prvu večer glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja

U dvorani Osnovne škole Petra Preradović u Pitomači u petak, 10. lipnja, održana je prva večer Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podavlja – večer popularnih tamburaških pjesama. Večer, na kojoj je predstavljeno 18 novih skladbi, otvorili su načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podrsvske županije Sanja Bošnjak.

“Pitomača je prekrasno mjesto u kojem pjesme učimo od ptica, a sreća je još veća kad ju možemo podijeliti sa svima koji vole pjesmu pitomačkog festivala”, rekao je načelnik Grgačić.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak nadovezala se na te riječi: “Zaista, lijepe se pjesme ovdje uče od ptica; taj stih treba ponavljati i živjeti. Želim da uživate u ovim prekrasnim pjesmama i druženju.”

Publika je srdačno pozdravila svakog izvođača među kojima se se našli Stjepan Jeršek Štef, Šokci, Ravnica, Garavuše, Dražen Žanko, Savski Valovi, TS Mjesečina i The Fusion te mnoga druga poznata imena.

I ove godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prepoznala je važnost ovog događanja, a svoj veliki doprinos dale su i Virovitičko-podravska županija te Općina Pitomača.

Fotogalerija