Uspješno četvrto izdanje “Čuvara uspomena”

U pitomačkoj kino dvorani održan je 4. memorijal dr. Marijana Jergovića „Čuvar uspomena“.

Vrsni izvođači predstavili su brojnoj publici osamnaest pjesama kojima je glazbeni život udahnuo dr. Marijan Jergović. Iz bogatog glazbenog opusa odabrane su pjesme Suzo podravska, Jednom, Predi neg odemo spat, Tamo gdje srne prolaze, Vile podravske…, a u sjećanje na dr. Jergovića izveli su ih Gazde, Podravski mužikaši, Od srca do srca, Mjesečina, Dangube, Svirci moji, Vokalno-glazbeni ansambl Pitomače, Dragan Dečak, Mladen Medak Gaga, Ana Filipović, Rikard Bakan, Kristina Domović, Stjepan Lach, Silvia Ivić, Igor Drvenkar, Antonija Domšić i Luka Đurišević.

Pitomačani su glasnim pljeskom pozdravili svaku izvedbu, a nekoliko riječi o glazbeniku i osnivaču glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja u čiju je čast održan memorijal rekao je urednik u redakciji Narodne glazbe Hrvatskog radija Željko Kovačić.

„Čuvar uspomena“, koji je snimao Hrvatski radio, prigodno je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Vrati se na podravske širine“ te pozivom na sljedeći memorijal i ovogodišnji glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja koji je zakazan za 13. i 14. lipnja u Pitomači. (V.Šelimber)