Završen 19. Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2011.

U dvije festivalske večeri održan je 19. Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2011. Festival, kojega su pokrovitelji Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a visoki pokrovitelj predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, otvorili su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.
U petak 10. lipnja održana je „Večer Podravine“ u kojoj su podijeljene tri nagrade publike. Treću nagradu osvojio je kantautor Tomislav Tišljar s pjesmom Oči, drugu nagradu zaslužili su Adam Končić i Kavaliri s izvedbom pjesme Tebi, autora Siniše Leopolda i Stjepana Đukića Pište, dok je Prva nagrada publike pripala Paganini bandu i kantautoru Darku Mariću za pjesmu pod nazivom Skela kaj navek stoji. Nagradu za najbolje promicanje 19. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača dodijeljena je novinarki Đurđi Habel s Radio Martina sa iskazanom željom za još uspješniju promociju festivala.

U subotu 11. lipnja na rasporedu je bila „Večer podravlja“ kojoj su, između ostalih, nazočili potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić,…Kao i u Večeri Podravine, gledatelji prisutni u Sportskoj dvorani OŠ Petar Preradović, izabrali su najbolje skladbe koje su dobile nagradu publike. Tako je treća nagrada publike pripala pjesmi Ružmarin koju je uz Tamburaški orkestar HRT-a izveo Mirko Švenda Žiga. Autori pjesme su Leonardo Baksa Čeči i Vladimir Kočiš Zec. Druga nagrada pripala je Slavonskim dukatima za izvedbu „Lola i frajla“, koju je napisao Ivica Grujo Ićo, a prva nagrada publike pripala je Renati Sabljak koja je s Đurđevčicama izvela skladbu Cimer trava, autorskog dvojca Siniše Leopolda i Rajka Stilinovića.

Na festivalu je proglašen i Hit 2010, odnosno pjesma koja se po podacima ZAMP-a (Zaštita autorskih i muzičkih prava), s prošlogodišnjeg 18. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2010, najviše puštala na radijskim postajama širom Hrvatske. Radi se o skladbi „Dame biraju“ u izvedbi Garavuša.