ZAVRŠIO JE 30. JUBILARNI GLAZBENI FESTIVAL PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA PITOMAČA 2023.

U nedjelju 18. lipnja u sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića Pitomača održana je finalna večer glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” čime je završen ovogodišnji jubilarni 30. festival. U “Večeri novih pjesama”, gledatelji u Sportskoj dvorani mogli su čuti 20 novih skladbi, a iste su izvodili Laura i Krešimir Kovačević, Željko Grozaj, Sanja Hajduković, Etno duo Goga i Željko, Madone (feat. Digna), Viktorija Kulišić Đenka, Bojan Jambrošić, Anita Huđek, ŽVS Kajde, Podravski Mužikaši, Dražen Žanko, Gordana Ivanjek, Hrvoje Hegedušić, Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Lucija Jelušić, Slavonski Dukati, Barbara Suhodolčan, Blanka Došen i Gabriela Šipek.
U punoj dvorani, između ostalih, nazočili su općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora zastupnik Josip Đakić, predsjednik županijske Skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović i mnogi drugi.

“Iznimno smo zadovoljni da je završila finalna večer jubilarnog 30. Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja.” Ono što posebno veseli je da je publika živjela cijelu večer s novim pjesmama i da će te pjesme zaživjeti i još dugo se pjevati.

Čestitke i zahvala svim izvođačima i autorima. Krećemo s 31. izdanjem i uskoro ćemo objaviti natječaj za stihove te vjerujem da ćemo i iduće godine uživati u dvadesetak novih pjesama. Pošto je ovo jubilarni 30. glazbeni festival sjećam se da smo od prvog festivala, koji je bio skroman, dosta narasli i smatram da smo na pravom putu”, rekao je direktor festivala Rajko Stilinović.
“Ovaj jubilarni 30. festival pokazuje da Podravina nije zaspala te da živi i dalje. Pjesme su predivne riječima o Dravi i našem podravskom kraju. Opisuju živopisno naš kraj i naše življenje. Bio sam na skoro svih 30 Glazbenih festivala i primjećujem da se ljudi trude kako bi dočarali i opisali naš život u podravskom kraju i na kajkavskom i na štokavskom narječju”, rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.
Drugu festivalsku večer vodili su Rosanda Tometić i Branko Uvodić.
 
 
Foto Begović