CD 29. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022. u prodaji

U prodaji je album s pjesmama ovogodišnjeg 29. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022 

Festival je ove godine “pojačan” s nekoliko poznatih imena domaće estradne scene. Naslovnu skladbu festivalskog izdanja “Moja svilena” pjeva nam bard domaće pjesme Zlatko Pejaković. Nadalje, svoj novi hit “Željan sam je ostao” promovira popularni pjevač Marko Vukes. Osim poznatih i popularnih izvođača, Stjepana Jeršeka Štefa, Kvarteta Gubec, Viktorije Kulišić Đenke, Blanke Došen, TS Ravnica, Hrvoja Hegedušića, Franje Barića, The Fusiona, Podravskih mužikaša; na izdanju se pojavljuju i mlađi izvođači. To je svakako hvalevrijedna odluka uredništva jer su mladi kvalitetni sastavi i solisti  dobili priliku da stanu rame uz rame s najboljima i pokažu široj javnosti sve što mogu i znaju. Na festivalu će se tako predstaviti Bojan Jambrošić, Marko Košutić, Lucija Jelušić, Anita Huđek, Maja Rivić, Laura Kovačević, Filip Filipović, Tena Grlica, Krešimir Kovačević, Etno duo Goga i Željko i Gašo Band.

Bogato izdanje s 22 odlične pjesme odiše raznolikošću melodija dok ih u jedinstvenu cjelinu povezuju tekstovi koji su u glavnom ljubavni ili govore o Dravi i Podravini, odnosno o rodnom zavičaju. Album je produkcijski izrazito raznolik. Tako se uz klasične zvukove podravskih violina, tambura ili cimbala, na nekim pjesmama mogu čuti zvukovi modernije pop-tamburaške produkcije. Neki izvođači koriste bubnjeve, gitare, harmonike, puhačke instrumente itd. Upravo to cijelom izdanju daje veliku umjetničku širinu i čini ga izrazito zanimljivim za slušanje.

Podravski festival Pitomača 2022 pravo je mjesto za promociju podravske novoskladane pjesme pisane na postulatima tradicionalne glazbe, kao i za izvođače koji ju izvode.

Izvor: CMC TV

Web shop : CROATIA RECORDS