Česti gosti pitomačke pozornice

Pitomača se nalazi na spoju dvaju narječja, dvaju krajeva i jednako dobrih i druželjubivih ljudi. To je njezina prava posebnost. U ovome kraju, pa tako i na Festivalu, njeguju se i „kaj“ i što“. Na pitomačkom festivalu spajaju se i povezuju različiti glazbeni izričaji. Od slavonskih tamburica, zagorskih muzikaša pa do zvukova podravskih cimbala – sve to možete naći na našoj pozornici.

Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja oduvijek je bio dom dobrih glazbenika. Mnogi su ovdje započinjali svoju karijeru, poput domaćih pjevača i sastava, a puno je onih koji su bili i ostali stalni gosti festivala. Zapitali smo se tko su oni, gosti pitomačke pozornice. Navest ćemo neke koji su se najčešće predstavljali publici.

Najbolji hrvatski tamburaši, nekada znani kao Zlatni dukati, u Pitomači su nastupali jedanaest puta. Prva pjesma koju su na Festivalu izveli bila je „Tiho teče Drava“ 1995. godine.

U stopu ih prate Viktorija Kulišić Đenka, Ana Filipović,  Šima Jovanovac, Željko Sesvečan te glazbeni sastavi Podravski mužikaši, Tajna, Sinovi Podravine i mnogi drugi. (V.Škrlin)