Dodijeljena nagrada “Drago Britvić” najuspješnijim autorima

Netom nakon završetka glazbenog dijela 29. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022., dodijeljena je i nagrada “Drago Britvić”. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom narječju.

Prvu nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju osvojio je Aleksandar Horvat sa skladbom „Pod brezom“ u izvedbi Kvarteta Gubec uz Tamburaški orkestar HRT-a. Drugu nagrada osvojio je Milan Maksimilijan Herceg za skladbu „Ljubav i Drava“ u izvedbi Bojana Jambrošića, a treću nagradu Gordana Lach za skladbu „Črlena roža“ u izvedbi Etno Duo Goga i Željko.

Prvu nagradu za najbolje napisan tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Ljerka Hegedušić sa skladbom „Svoju Dravu ja u srcu nosim“ u izvedbi Hrvoja Hegedušića, drugo mjesto osvojili su Barbara Petanjak i Nikola Kristić sa skladbom „Željan sam je ja ostao“ u izvedbi Marka Vukesa, a treću nagradu osvojila je Jadranka Smiljanec sa skladbom „Daljina se suzom plaća“ u izvedbi Gašo banda.

Nagradu “Drago Britvić” svake godine dodjeljuje Udruga glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja. Nagrade su ove godine uručili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, inače visokog pokrovitelja pitomačkog festivala, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Virovitičko – podravske županije Marijo Klement te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.