Informacije uoči festivala u subotu 4. i nedjelju 5. rujna 2021.

Festival se održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači koja se nalazi u blizini glavnog pitomačkog trga u ulici uz crkvu sv. Vida.
Ako dolazite automobilom, slijedite putokaz za festivalsku dvoranu (skretanje s državne ceste D2 kod crkve sv. Vida u centru Pitomače). Ulzanice za festival možete kupiti u Kiosku “Žabac” preko puta crkve, u prostoru Općine Pitomača i Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Ako dolazite iz smjera Zagreba i Varaždina ili Bjelovara:

Ako dolazite iz smjera Osijeka ili Virovitice:

ORGANIZACIJA SJEDENJA – EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Obje festivalske večeri održavaju se u zatvorenom prostoru gdje su postavljene stolice i tribine za posjetitelje. Sjedala su postavljena poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Ulaznice se prodaju pojedinačno (30kn) te Obiteljski paket – 2 ulaznice (50kn).

Sukladno svim važećim propisima i epidemiološkim mjerama, ulazak u školsko-sportsku dvoranu OŠ Petra Preradovića Pitomača, na obje festivalske večeri, bit će moguć SAMO uz važeću COVID potvrdu (COVID putovnicu) o preboljenju bolesti ili da je osoba u potpunosti cijepljena, što će se morati predočiti službenoj osobi na ulazu u dvoranu uz ulaznicu.

Ako posjetitelj nije bio zaražen virusom SARS-COV2 i nije se cijepio i ne posjeduje COVID putovnicu, tim Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije postavit će svoj punkt u subotu 4.rujna 2021. od 14-17 sati na ulazu u OŠ Petra Preradovića, gdje će se moći izvršiti testiranje tzv. antigenski test koji će biti važeći 48 sati, odnosno za obje festivalske večeri.

Preporuka je da se dođe na vrijeme odnosno odmah od 14 sati u subotu kako bi se izbjegle gužve kod punkta i testiranja u zadnji čas.

Posjetitelji koji namjeravaju doći samo u nedjelju, morat će svoj antigenski test koji važi 48 sati obaviti negdje drugdje. Naša preporuka je Zavod za javno zdravstvo u Virovitici.

Napominjemo da se antigenski test, koji obavlja Zavod za javno zdravstvo VPŽ, vrši SAMO u subotu na punktu ispred ulaza u OŠ Petra Preradovića u Pitomači od 14-17 sati te je potpuno BESPLATAN za sve posjetitelje a iznos kojeg će sufinancirati Organizacijski odbor Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača.

Na samom ulazu u dvoranu, Organizicijski odbor osigurati će službenu osobu koja će svakom posjetitelju asistirati kod upotrebe antibakterijskog gela-spreja za ruke.

FESTIVAL POČINJE NA VRIJEME!

S obzirom da obje festivalske večeri izravno prenosi HRT, one počinju u 20 sati u subotu te 20.05 u nedjelju. Svi posjetitelji bi trebali biti u dvorani najkasnije do 19:45 sati. Dvorana će biti otvorena za ulaz nakon 19 sati. Molimo Vas da uzmete u obzir da je moguće da se stvore gužve na ulazu zbog epidemioloških mjera kojih ćemo se strogo pridržavati poštujući sve upute Stožera tako da se svi zajedno brinemo za zdravlje i sigurnost jedni drugih. Molimo Vas stoga da dođete u dvoranu nešto ranije nego uobičajeno.

OSNOVNA ŠKOLA PETRA PRERADOVIĆA

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača jedna je od najvećih  škola u kontinentalnoj Hrvatskoj koja  u svom sastavu, uz matičnu školu, ima i deset područnih škola u mjestima: Dinjevac, Grabrovnica, Kladare, Mala Črešnjevica, Otrovanec, Sedlarica, Stari Gradac, Starogradački Marof,  Turnašica i Velika Črešnjevica. U matičnoj školi u Pitomači nastava se odvija u dvije zgrade međusobno funkcionalno povezane u jednu cjelinu koju čini i školska sportska dvorana, koja uz sportsku namjenu za djecu i odrasle rekreativce ima funkciju održavanja festivala i školskih priredbi.

O PITOMAČI

Pitomača je mjesto s oko 6.000 stanovnika, smještena na zapadu virovitičko-podravske županije, u kontinentalnom dijelu Hrvatske uz granicu s Republikom Mađarskom, na pola puta između Zagreba i Osijeka. Pitomača je sjedište općine koju čini zajedno s još 11 naselja. Karakteriziraju je plodna ravnica, blagi obronci Bilogore te čista i zaštićena rijeka Drava. U ovom kraju rodili su se hrvatski velikani i domoljubi Petar Preradović, Drago Britvić i Stjepan Sulimanac koji su začeli klicu bogatog kulturnog i društvenog života iz koje su izrasli nekada Kino-klub „Slavica i danas Pjesem Podravine i Podravlja . Pitomača kao destinacija ruralnog i „zelenog“ turizma nudi niz atraktivnih sadržaja kao što su lov, ribolov, boravak u prirodi, vožnja čamcima, jahanje, vožnja zaprežnim kolima, biciklizam, odbojka na pijesku,…. Sadržajna je i  eno-gastro ponuda imanja Zlatni klas u Otrovancu, ribljih restorana Dravske iže i Ribičke kleti u prekodravskom naselju Križnica, te podruma Vineda sa mnoštvom vrhunskih vina. Područje općine Pitomača obuhvaćeno je i zaštićenim područjima Regionalnog parka Mura-Drava, odnosno Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav proglašenog od UNESCO-a, koja su zbog svoje biološke i krajobrazne raznolikosti uvrštena u najveću mrežu područja očuvanja prirode u svijetu – NATURA 2000. Ovdje prolazi i trasa međunarodnog biciklističkog pravca EUROVELO 13 – Iron curtain trail. Pretežita djelatnost stanovništva je poljoprivreda pa se tako 800 obiteljskih gospodarstava bavi proizvodnjom povrća, ljekovitog bilja, voća, grožđa, duhana, žitarica, uzgojem stoke i pčelarstvom. Vrlo bogat je i vjerski život u 4 rimokatoličke župe: sv. Vida u Pitomači, sv. Petra i Pavla u Starom Gracu,  Presvetog Trojstva u Turnašici i sv. Florijana u Grabrovnici.

DOBRO NAM DOŠLI U PITOMAČU NA 28. GLAZBENI FESTIVAL PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA PITOMAČA 2021.!