Leopold i Stilinović: Ponosni smo, autorska večer je bila pun pogodak

Nakon prve večeri pitomačkog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, svoje dojmove iznijeli su Siniša Leopold i Rajko Stilinović. Njihove pjesme na prvoj večeri festivala “Tragom naših pjesama” , izvodili su Igor Drvenkar, Bojan Jambrošić, Ansambl Jane, Danijela Pintarić, Lucija Jelušić i brojni drugi eminentni izvođači.

– Koncert je prošao upravo onako kako smo ga i zamislili – rekao je Rajko Stilinović. – Kako je došlo do ove ideje? Siniša i ja smo za svaki festival radili neke posebne  pjesme. I jednostavno je došla ideja da sve te pjesme skupimo na jednu hrpu i napravimo autorski koncert. Samim time i sami koncert je bio poseban. Zahvalan sam svim izvođačima koji su naše pjesme izvanredno prezentirali na ovoj sceni i tamburaškom orkestru HRT-a koji su to izvrsno uglazbili. Samim oduševljenjem publike koja je na kraju velikim pljeskom nagradila sve izvođače, držim da smo ovom autorskom večeri napravili dobar uvod u drugu festivalsku večer, Večer novih pjesama.

Porinom i drugim brojnim uglednim nagradama ovjenčani legendarni hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog, dirigent i publicist Siniša Leopold napomenuo je među ostalim da u Pitomaču uvijek dolazi s posebnom radošću. – Pogotovo jer je ova prva festivalska večer bila autorska, od gospodina Rajka Stilinovića i moja- dodao je Leopold. – Svake godine mi je Rajko govorio pa daj napravi neku drugačiju pjesmu za naš festival i tako sam ja godinama radio i radio i svih ovih 15 pjesama izvedenih na subotnjoj večeri na festivalu se sada skupilo na hrpu. Sad se vidi da su sve te naše pjesme ipak malo drugačije od uobičajenih pjesama koje se izvode na pitomačkom festivalu. No, u svakoj našoj pjesmi osjetio se miris Podravine – zaključio je Siniša Leopold.

– Kad vidite koji su to ugledni autori večeras prezentirali svoje pjesme, naravno da su i same skladbe onda bile jako dobre, interpreti vrhunski, tko god je izvodio pjesmu stvarno je to otpjevao s dušom – spomenuo je Rikard Bakan, član organizacijskog odbora Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, a saborska zastupnica Vesna Bedeković je nadodala: – Bilo je sjajno! Slušajući sve te pjesme podsjetila sam se, kao i vjerujem svi prisutni u dvorani, 10, 15 i više proteklih godina pitomačkog festivala i svih uspješnica koje su bile izvedene.

  1. Glazbeni festival Pjesme Podravine Podravlja Pitomača 2022. nastavlja se u nedjelju 28. kolovoza sa 22 nove skladbe u “Večeri novih pjesama”.