Nagrade za najljepše stihove 27. pjesama Podravine i Podravlja dodijeljene Vladi Smiljaniću i Đurđici Beštak

I ove godine, u sklopu 27. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, dodijeljena je nagrada Drage Britvića za najljepši tekst na kajkavskom te na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku. Prvu nagradu, na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku, osvojio je Vladimir Smiljanić sa skladbom „Podravina od cvijeća tkana“ u izvedbi Željka Lončarića Žeca i Viktorije Kulišić Đenke. Srebro je pripalo Leonardu Baksi Čečiju za skladbu „To ti je prilika“ koju je otpjevala Edita Kolombo. Bronca je otišla u vitrinu Drage Vranješ Vargović za skladbu „Zlatni snovi“ i izvedbi Blanke Došen.

Najljepše stihove na kajkavskom narječju napisala je Đurđica Beštak za skladbu „Tatekuf kaput“ u izvedbi Jelene Halić. Drugo mjesto pripalo je Nevenki Mihovilić za „Kraljicu mira“ koju je izvela Tena Grlica i Podravski mužikaši, a broncu je zaslužila Đurđa Habel za skladbu „Mesec“ koju je otpjevala Lucija Jelušić. Nagradu najboljima uručili su direktor Festivala Rajko Stilinović i umjetnički ravnatelj Marinko Barčan. 

Nagrada “Drago Britvić” izvedena je prema likovnom rješenju slikara Marija Tomasa te kiparskom rješenju Dragutina Dubravčića, a inspirirana je Britvićevim stihovima “tu sam pjesmu učio od ptica”.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Fotogalerija