Natječaj za nagradu DRAGO BRITVIĆ koja će se dodijeliti na Pitomači 2019.

S ciljem promicanja lijepih stihova koji će se uglazbljeni izvoditi na Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i podravlja, Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača ustanovila je nagradu „Drago Britvić“ za najljepši tekst.

Naša želja kao organizatora je da uzor i smjerokaz tekstopiscima, nadahnuće glazbenicima i skladateljima, kao i izazov interpretatorima, bude poezija Drage Britvića, koja kvalitetom i snagom stiha stoji uz bok najvećim perima hrvatskog pjesništva.

Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije : tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Za nagradu će konkurirati samo odabrani tekstovi po ovom natječaju koji su uglazbljeni za izvođenje na pitomačkom festivalu.

Natječaj je ciklički i objavljivat će se za svaku godinu festivala posebno.

Kriteriji i uvjeti natječaja :

  1. Tekstovi trebaju sadržajno obuhvaćati motive iz svakodnevnog života, kao i običaja vezanih za krajeve uz rijeku Dravu – od Zagorja, Međimurja, Podravine i Slavonije do Baranje, koristeći se standardnim hrvatskim jezikom, kajkavskim narječjem, kao i primjesama ostalih narječja prisutnim u komunikaciji žitelja Podravine i podravlja.
  2. Slanjem rada na natječaj autor jamči da isti nije ranije objavljen u uglazbljenoj formi, te prihvaća sve uvjete natječaja.
  3. Organizator ima neotuđivo pravo sve radove pristigle na natječaj uglazbiti, javno izvesti, snimiti na nosače zvuka, prenositi putem elektroničnih i drugih medija, te tiskati i prenositi na treće osobe.
  4. Organizator ima pravo na izbor skladatelja, aranžera i interpretatora uglazbljenog teksta u dogovoru s autorom teksta.
  5. Organizator će od pristiglih radova po jedan rad u svakoj kategoriji nagraditi, te određeni broj tekstova pohvaliti i uglazbiti.
  6. Svi radovi koji neće biti izabrani za uglazbljenje za festival PITOMAČA 2019., vratit će se autorima u roku 90 dana od zaključenja natječaja.
  7. Prijava na natječaj treba sadržavati natječajni rad, podatke o autoru, te kontakte (adresu, e-mail i telefon). Prijave se šalju na adresu: Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača ili e-mail: festival@pitomaca.hr .
  8. Svaki autor može na natječaj prijaviti najviše dva rada u svakoj kategoriji.
  9. Radove će analizirati i ocjenjivati stručni sud čiji će sastav biti obznanjen s danom objave rezultata natječaja, koji će biti objavljeni na web stranici www.pitomacafestival.hr.
  10. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2019. godine.