Objava rezultata povjerenstva za ocjenu stihova pristiglih na natječaj za Festival Pitomača 2020.

Na ovogodišnji natječaj za stihove koji se natječu za uglazbljivanje i izvedbu na ovogodišnjem izdanju glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja u otvorenom roku prijavilo se 27 autora sa ukupno 63 rada.

Stručno povjerenstvo u sastavu :

Božica Jelušić, književnica,

mr.sc. Ernest Fišer, književnik i

Sanja Flajs Vidaković, prof.,

odabralo je ukupno 16 naslova koji u cijelosti zadovoljavaju cilj i uvjete natječaja, kriterije književne forme, te pravilima uporabe hrvatskog jezika i njegovih narječja.

Odabrani naslovi rangirani po zbroju ocjena su slijedeći :

KRALICA
POPEFKA OD TAM
MAŠINAČI
POD GRANU GACIJE
PRAZNA HIŽA
DRAVA TEČE, TEBE NI
FORINGAŠ
PITOMAČA, RODNO SELO MOJE
VOLIM PODRAVINU
REKA DRAVA
PORED RIJEKE
ZAVIČAJU SRCE HRLI
STARA ČARDA
MOJA MARTA
DIDINA
MARTIN PRI PEČI

Od odabranih stihova Stručni savjet festivala, uvažavajući ponderirani zbroj kriterija najboljih ocjena, broja pjesama po jednom autoru, te zastupljenost govornih područja za uglazbljivanje i izvedbu na ovogodišnjem festivalu odredilo je slijedećih 11 naslova :

KRALICA
POPEFKA OD TAM
MAŠINAČI
POD GRANU GACIJE
PRAZNA HIŽA
DRAVA TEČE, TEBE NI
FORINGAŠ
PITOMAČA, RODNO SELO MOJE
PORED RIJEKE
ZAVIČAJU SRCE HRLI
STARA ČARDA
VOLIM PODRAVINU

Kolegij glazbenog festivala zahvaljuje svim autorima koji su se prijavili na natječaj, a autorima čiji su radovi izabrani čestita na izboru.

Sukladno uvjetima i propozicijama natječaja izabrani stihovi će se uglazbiti i pripremiti za izvođače izabrane prema prosudbi stručnog savjeta festivala.

Preostali dio programa ovogodišnjeg izdanja festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2020. čine skladbe skladatelja po pozivu, a koji skladatelji iz sastava redovnih članova Društva skladatelja Hrvatske, su izabrani temeljem prosudbe Stručnog savjeta festivala.