Održana 1. večer festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021.

Održana je prva festivalska večer Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021.! Uz brojne uzvanike i posjetitelje, publika u dvorani mogla je uživati u nekim od vječnih hitova koje je skladao dr. Marijan Jergović, kome je bila i posvećena ova večer pod nazivom “Čuvar uspomena”.

Boris Ćiro Gašparac tako je izveo među ostalim uspješnicama i pjesmu “Moj angelek”, jednu od onih pjesama koje su obilježile festival u Pitomači tokom dosadašnjih godina. Publici su se predstavili i popularni “Tamburaši u starkama” Mejaši, vječni Stjepan Jeršek – Štef, Marta Nikolin, domaći dečki iz Less band-a, Đuka Čaić te odlične solistice Barbara Othman i Barbara Suhodolčan. Svi izvođači imali su vokalnu potporu djevojaka iz skupine The Fusion, koje su također izvele jednu svoju pjesmu. Publiku je posebno oduševio nastup legendi pitomačkog kraja, Podravskih Mužikaša, koji su izveli miks nekih od  najpoznatijih svojih pjesama. Za sami kraj, oduševio je nastup svih izvođača zajedno na pozornici pitomačkog festivala uz glazbeni sastav koji su otpjevali pjesmu “I kaj i ča i što”.

Prva večer festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021. je bila uz izravan TV prijenos na HRT3, a voditelji večeri su bili Rosanda Tometić i Nikola Kristić.

– Jako smo zadovoljni – rekao je direktor festivala Rajko Stilinović nakon prve festivalske večeri. – Predstavili smo utemeljitelja našeg festivala, dr. Marijana Jergovića, u onom skladateljskom svjetlu njegovog bogatog glazbenog opusa kojim je i proslavio pitomački kraj i sebe kao skladatelja. Tehnički i vizualno je prošlo sve u najboljem redu, na razini pitomačkog festivala. Sve to čini nas jako zadovoljnim. Jedini problem je da zbog pandemije koronavirusa nismo uspjeli napuniti dvoranu već smo imali ograničen broj mjesta. No, siguran sam da su mnogi gledatelji uživali uz TV prijemnike. Prva večer je iza nas – napominje Stilinović – okrećemo se drugoj i sve pozivam u nedjelju da dođu u školsko – sportsku dvoranu a svi koji neće moći, da nas prate putem TV prijemnika uz izravan TV prijenos na HRT2- zaključio je direktor festivala Rajko Stilinović.