Podravski mužikaši

Glazbeni sastav Podravski mužikaši osnovan je u Pitomači 1996. godine, s namjerom njegovanja tradicionalne narodne podravske glazbe i glazbe skladane na tim osnovama, kao i sviranja na tradicionalnim drvenim akustičnim instrumentima.

Sastav je u proteklih 25 godina, izdao 12 CD-a samostalno, a snimljeni materijal je također bio sastavni dio različitih kompilacija. Ujedno je isti poslužio u radijskim i televizijskim emisijama kao glazbena podloga kod emitiranja različitih priloga, reklama i drugih emitiranja.

Sastava je nastupao na različitim festivalima diljem Hrvatske, surađivao najprije sa Hrvatskim radio i Hrvatskom televizijom, osobito u emisiji „Lijepom našom“ izvodeći podravsku narodnu glazbu s nizom poznatih izvođača s estradne scene. Sastav je sudjelovao u različitim emisijama ostalih medija, dobrotvornim koncertima i kulturnim događanjima diljem domovine i inozemstva. Za svoj plodonosan rad dobili su više odlikovanja, priznanja, prigodnih darova i javnih zahvala.

Kroz protekli period surađivali s nizom autora glazbe, teksta i aranžmana kao što su: Dr. Marijan Jergović, koji je ujedno bio i osnivač sastava, Drago Britvić, Vladimir Smiljanić, Rajko Stilinović, Marinko Barčan, Tomislav Tišljar, Dražen Žanko i mnogi drugi.

Glazbenom turnejom 2002. godine, pronijeli su zvukove podravske glazbe diljem Kanade i SAD-a, a sve u organizaciji Glavnog odbora Hrvatske bratske zajednice iz Pittsburgha.

U Sastavu je djelovalo više članova koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli da on ima tako dugi period djelovanja te da i danas ostvaruje prvobitne namjere i ciljeve. 

Na ovodogišnjem pitomačkom festivalu imaju pjesmu Ludi snovi koju autorski potpisuje Tomislav Tišljar.