AUDIO: Poznati svi detalji festivala – dobrodošli u Pitomaču na 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 4. i 5. rujna 2021.

 

U utorak 31.kolovoza 2021. u prostoru Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održana je završna press konferencija uoči 28. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 4. i 5. rujna 2021 u školsko-sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači.

Prisutne je za početak pozdravio i upoznao s najbitnijim detaljima glasnogovornik festivala Božidar Kovač:

O prvoj i drugoj festivalskoj večeri opširnije je govorio direktor festivala Rajko Stilinović:

U školsko-sportsku dvoranu će se, sukladno svim važećim epidemiološkim mjerama, moći samo uz ulaznicu i COVID putovnicu, što je pojasnio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitica dr. Miroslav Venus:

Prva festivalska večer u subotu 4.rujna bit će u izravnom TV prijenosu na 3. programu HRT-a dok će finalna večer u nedjelju 5.rujna biti u izravnom prijenosu na 2. programu HTV-a. Nikola Kristić, HTV-ov urednik TV prijenosa i jedan od voditelja festivala:

U vrijeme festivala bit će postavljen i festivalski šator u kojem će mještane i sve prisutne zabavljati popularni tamburaši u starkama Mejaši u subotu a Koktelsi u nedjelju, najavio je između ostalog Rikard Bakan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača:

Cijena ulaznice za ovogodišnji festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača je 30 kn pojedinačna te 50 kn obiteljski paket (dvije osobe). Ulaznice se mogu kupiti u Pitomači u kiosku “Žabac”, u prostoru Općine Pitomača te u Grabrovnici u Inetrpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića Pitomača.