Stjepan Jeršek Štef

Stjepan Jeršek Štef rođen je 8.5.1954. godine. Kada je netko više od dva desetljeća u samom vrhu hrvatske glazbene scene i to u onom dijelu koji se tiče naše narodne, posebice tamburaške glazbe, onda je to znak da je taj izvođač izuzetno talentiran odnosno majstor interpretacije.

I još kad to svoje današnje majstorstvo, disciplinu i prije svega ljubav prema pjesmi temelji na dugogodišnjoj karijeri od kraja 60-tih godina. Prvo u VIS “Breze”, potom u ponajboljim slavonskim KUD-ovima (“Milica Križan” – Osijek, “Tomislav” – Županja, “Seljačka sloga” – Bizovac), i na sedam vrlo uspješnih samostalnih albuma, onda je njegova današnja popularnost kod ljubitelja dobre narodne pjesme neupitna. Stjepan Jeršek Štef, rođenjem Slavonac, baštini širinu i toplinu duše, a zagorskim korijenima zahvaljuje čvrstinu i ustrajnost u interpretaciji svojih pjesama koje u pravilu postaju popularne već na prvo slušanje. Njegova dugogodišnja vrlo uspješna glazbena karijera je rezultirala mnogobrojnim sjajnim festivalskim nastupima na kojima je u suradnji s našim vrhunskim skladateljima i aranžerima, Miroslavom Škorom, Vladimirom Smiljanićem, Aleksandrom Homokyjem, Stipom Bogutovcem i Željkom Nikolinom, iznjedrio mnogobrojne uspješnice. Sjetimo se samo: “Ej berdo, berdo”, “Slavonec jesem, al’ zagorski sin”, “Vozi skela”, “Sve poštivam, svoje uživam”. Tu su i mnogobrojni nastupi, turneje po cijelom svijetu, od Hrvatske, Europe, pa sve do Kanade i Amerike.

Štef je dugogodišnji sudionik pitomačkog festivala, a ove godine će nam se predstaviti veselom pjesmom pod nazivom “Uz dobro vino i tamburaše” Zdravka Malizzanija, koju su aranžirali Ivica Plivelić i Željko Nikolin.