Stručni žiri pitomačkog Glazbenog festivala ocijenio pristigle skladbe, slijedi odabir pjesama koje će biti izvedene na dvije festivalske večeri

Nakon što je 17. ožujka zaključen natječaj za slanje skladbi za ovogodišnje 25. izdanje Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017., u Zlatnom klasu u Otrovancu sastao se stručni žiri koji je preslušao pristigle radove. Na natječaj je stiglo 77 glazbenih uradaka, a ocijenio ih je žiri u standardnom sastavu: predstavnici Hrvatske radio televizije Branko Uvodić, Željko Kovačić, Branko Meglajec i Siniša Leopold te predstavnica pitomačkog festivala Vesna Bedeković.

Zadovoljstvo pristiglim radovima izrazio je Branko Uvodić koji je, između ostalog, naglasio:
– Vrlo samo ponosan što sam dio ovog hvalevrijednog festivala već 22 godine i ponosan sam na to što ovaj festival čuva od zaborava taj pravi izvorni podravski “melos” koji se u naletu glazbenog “šunda” pomalo počeo gubiti. Ovim festivalom nastojat ćemo spasiti od zaborava taj lengerovski način sviranja, odnosno ono što su ovdje davnih godina započeli dr. Marijan Jergović i Drago Britvić.

Na bazi ocjena žirija bit će iznjedrene pjesme za ovogodišnji festival. Prema riječima direktora Festivala Rajka Stilinovića, sljedeći korak će biti između najbolje ocijenjenih pjesama odabrati one koje će biti izvedene na dvije festivalske večeri. Kompletan program festivala, uključujući i večer posvećenu Dragi Britviću, bit će predstavljen na konferenciji za medije koja je u planu u prvoj polovici svibnja.

Podsjetimo, ovogodišnji festival održava se 9. i 10. lipnja. Prva večer bit će posvećena popularnim tamburaškim skladbama u slobodnoj formi bez ograničenja glazbenog stila i jezika, dok je druga večer rezervirana za etno i folklorne skladbe s glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu.