Završen je još jedan uspješni 29. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022.

Završen je 29. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022.! Nedjeljna večer festivala uz brojnu publiku u pitomačkoj školsko – sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića završila je uz „Večer novih pjesama“. 

– Finalna večer pokazala je svu raskoš talenata izvođača, autora stihova i glazbe i publika je mogla uživati u 22 nove pjesme koje je ponovno iznjedrio naš festival. Prezadovoljan sam! – ističe direktor festivala Rajko Stilinović te dodaje: – Uvjeren sam da će mnoge od ovih pjesama saživjeti još dugo vremena. Kao direktor festivala zahvaljujem svim suradnicima koji su pomogli da se ovaj festival organizira, predsjedniku hrvatskog Sabora na visokom pokroviteljstvu, Virovitičko – podravskoj županiji i Općini Pitomača, kao i svim sponzorima i donatorima bez čije pomoći ovaj festival ne bi bio moguć. Također zahvaljujem i festivalskom sastavu i tamburaškom orkestru HRT-a – kaže direktor festivala te dodaje da smo mi u Pitomači kroz naš festival još jednom pokazali da je Podravlje, gdje god protječe rijeka Drava, bogato glazbenom baštinom i stihovima takvog sadržaja.


Stilinović dodaje da je završetkom ovog festivala već otvoren natječaj za slijedeći jubilarni 30. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2023.

-Pozivamo već sada sve autora stihova da se jave i uvjeren sam da će taj jubilarni 30. festival biti prava glazbena poslastica za sve ljubitelje pjesama Podravine i Podravlja – zaključuje Stilinović. 

Na drugoj glazbenoj večeri pitomačkog festivala, “Večeri novih pjesama” nastupili su : Podravski mužikaši, Laura Kovačević, Gašo band, Etno duo Goga i Željko, Franjo Barić i Đurđevčice, Tena Grlica, Krešimir Kovačević, Anita Huđek, Madone, Marko Košutić, Kvartet Gubec, Viktorija Kulišić Đenka, Filip Filipović, Hrvoje Hegedušić, Maja Rivić, Marko Vukes, Blanka Došen, TS Ravnica, Stjepan Jeršek Štef, The Fusion, Bojan Jambrošić, Lucija Jelušić i Zlatko Pejaković uz pratnju Festivalskog sastava i Tamburaškog orkestra HRT-a.

Voditelji glazbenog festivala, koji su i ove godine vodili festival besprijekorno, bili su Rosanda Tometić i Branko Uvodić.

Snimka 29. Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2022. bit će emitirana na televiziji u naknadnom terminu.