Željko Lončarić Žec

Željko Lončarić Žec o sebi kaže slijedeće:

Rođen sam 07. travnja, sada već i za mene daleke 1970. godine, u Osijeku gdje i danas živim, s neskrivenom težnjom za kupovinom neke manje nekretnine u Belišću.

Osnovna i srednja škola u Osijeku, a već od malih nogu u moj svijet se upetljala glazba. Imao sam, već kao mali, zapažene nastupe u dnevnom boravku našeg doma prigodom rođendana, Nove Godine i sl., gdje sam osvajao i brojne nagrade, tipa kolač i sok.

Po svršetku osnovne škole, muziciranje na tamburi nastavljam u STD-u „ Pajo Kolarić “, s kojim osvajam brojne nagrade i priznanja. S ovim društvom obilazim cijelu Lijepu našu i veliki dio Europe, gdje promoviram tamburašku glazbu i običaje svoga kraja. Nakon toga redaju se Tamburaški sastavi u kojima sam svirao i pjevao: Zlatno Klasje, Slavonske lole, Ravnica, Šokci, a posebno izdvajam suradnju sa Slavonskim bećarima i Antunom Tunom Nikolićem gdje moj autorski rad doživljava procvat.

Paralelno s glazbom kreće i moj radijski i televizijski život. Hrt Radio Osijek, Hrvatski radio Valpovština, Gradski radio Osijek, Slavonski radio i Slavonska televizija, Osječka televizija i danas Gradski radio Belišće.

Iščitavajući ovo sve, ponekad mi je teško odgovoriti na pitanje koje je moje zanimanje. Glavni urednik gradskog radija Belišće, radijski i televizijski voditelj, kantautor, pjevač, zabavljač i tamburaš, pa nek si svako odgrabi što mu paše.

Već gotovo dvadeset godina ( 2016 ), u sretnom braku s Viktorijom Kulišić – Đenkom, koji je rezultirao mojim najvećim postignućima, sinom Kristianom i kćerkom Dorom.

Život živim pod motom ” Dan bez smjeha je izgubljen dan “.

Na pitomačkom festivalu, u duetu sa suprugom Viktorijom Kulišić – Đenkom, otpjevat će pjesmu Podravina od cvijeća tkana Vlade Smiljanića.